Uczniowie z profilu Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowywali salę restauracyjną, wykonywali serwis restauracyjny, realizowali zamówienia. Przygotowywali zastawy i inne dodatki towarzyszące procesowi wydawania i serwowania dań i napojów.
Technicy Ekonomiści stosowali różne metody kalkulacji cen sprzedaży, w tym rozliczenia z tytułu podatku VAT. Obliczali podatki bezpośrednie i pośrednie oraz sporządzali ewidencje i deklaracje podatkowe.
Technicy Informatycy w ramach praktyk odbyli wizytę w firmie STEM ROBOTICS gdzie konfigurowali interfejsy sieciowe przy wykorzystaniu poleceń systemowych i plików konfiguracyjnych. Konfigurowali usługi odpowiedzialne za adresację hostów.
Technicy Logistycy opracowywali dokumentację w prowadzeniu działalności logistycznej. Optymalizowali zagospodarowanie przestrzeni magazynowej. Monitorowali stan zapasów magazynowych oraz ich terminów przechowywania.
Projekt pt. „ZSP w Witkowie otwarte na Europę”, nr 2019-1-PL01-KA102-063597 program Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenie zawodowe.