Technicy żywienia i usług gastronomicznych wykonywali zadania związane z pracą na stanowiskach kucharza, kelnera i barmana oraz złożyli wizytę w zakładzie produkcyjnym, podczas której zapoznali się z procesem produkcji oliwy z oliwek, właściwościami oliwek oraz uczestniczyli w zajęciach praktycznych. Przedmiotem działań techników ekonomistów była analiza ekonomiczna i sprawozdawczość: uczniowie wykonując zadania praktyczne sporządzali sprawozdania, prezentacje materiałów planistycznych oraz analitycznych. Technicy Logistycy mieli praktyki w hurtowni napoi Koutalias. Zajęli się organizowaniem przewozu przesyłek, organizacją wykonawstwa usług ładunkowych i składowania, analizą stanów magazynowych oraz organizacją obsługi danego stanowiska. Technicy informatycy odbyli zajęcia praktyczne podczas których rozwijali funkcjonalność sieci komputerowych, mapowali i udostępniali dyski sieciowe, wykorzystywali sieci komputerowe, tworzyli funkcje i udostępniali je zewnętrznym użytkownikom. Podczas zajęć dokonano powtórzenia wszystkich informacji, odbyły się również szkolenia i rozmowy z mentorami, którzy wspierali proces kształcenia i szkolenia zawodowego.
Projekt pt. „ZSP w Witkowie otwarte na Europę”, nr 2019-1-PL01-KA102-063597 program Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenie zawodowe.