Technicy Logistycy odbyli zajęcia związane z terminologią z zakresu magazynowania. Opracowywali dokumentację w prowadzeniu działalności logistycznej oraz określali zasady ich kategoryzacji.
Uczniowie z kierunku Technik Informatyk poznawali działalność usługowej firmy IT oraz podstawy planowania prac montażowych i ich kolejności. Dobierali narzędzia i urządzenia do określonych czynności monterskich.
Technicy Ekonomiści poznawali działalność usługowej firmy ekonomicznej, określali zadania przedsiębiorców, instytucji finansowych, organów administracji rządowej i samorządowej. Rozróżniali formy organizacyjno- prawne działania przedsiębiorców. Organizowali współpracę z kontrahentami i innymi podmiotami.
Z kolei Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych poznawali zasady organizacji stanowisk pracy kucharza, kelnera, barmana, technika żywienia i usług gastronomicznych. Pracowali na serwisie śniadaniowym w hotelowej restauracji oraz na kuchni.
Projekt pt. „ZSP w Witkowie otwarte na Europę”, nr 2019-1-PL01-KA102-063597 program Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenie zawodowe.